sos mięsny:
dodatki:
Oddziel mięso od kości następnie Pokrój na mniejsze kawałki odstaw do miski na bok. Chorizo obierz z błony ochronnej, Pokroić w małą kostkę.
Czosnek obierz zgnieć i posiekaj, dodaj do garnka z rozgrzanym olejem, następnie dodaj chorizo i mięso z kurczaka, chwile podsmaż, dodaj pomidora pokrojonego w kostkę i całą puszkę czerwonej fasoli. Zmniejsz ogień i duś około 15’, dodaj wszystkie przyprawy i dużo na wolnym ogniu kolejne 15 minut w tym czasie przygotuj wsad do taco.
Avocado przekrój na dwie części, wyciągnij pestkę i pokrój na kawałki około 2 cm na 2 cm i wymieszaj z sokiem z pół limonki, posól.
Sałatę rzymską pokrój na drobne paseczki, Cebule pokroić w cienkie plastry, Pomidor zmiażdżyć na salsę, ser zetrzeć na tarce, jalapeno pokroić na plasterki a limonki na ćwiartki.
Do muszli taco nałóż kolejno:
Ser, farsz mięsny, sałatę, czerwona cebule, salsę pomidorową i na koniec świeżą kolendrę i papryczkę. Podawaj!