Krewetki z kimchi, mango i makaronem udon - Akademia Kulinarna Kuchenne Ambicje | Ambition
Przepis - Krewetki z kimchi, mango i makaronem udon
 - Ambition

20 minut

Łatwe

Składniki

  • 300 g krewetek black tiger rozmiar 16/20
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szalotka bananowa
  • 150 g kapusty kimchi
  • 1 limonka
  • 60 g białego wina
  • 1 mango (możesz użyć z puszki)
  • 40 g oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

Krewetki obierz z pancerzy, zachowaj je na później. Obierz czosnek, szalotkę i posiekaj drobno. Kapustę posiekaj, mango obierz i pokrój na kawałki około 1cm x 1cm. Rozgrzej delikatnie patelnie, polej oliwą tak, aby zakryć dno patelni. Na rozgrzaną oliwę wrzuć pancerze i zrumień, aby nadać smak oliwie, wyciągnij pancerze. Dodaj czosnek, szalotkę i zeszklij bez koloru. Dodaj krewetki i obsmaż z dwóch stron. Ściągnij je z patelni, aby ich nie „przeciągnąć”. Dodaj białe wino, zredukuj o połowę. Dodaj kapustę i mango. Z limonki zetrzyj skórkę i wyciśnij sok, dodaj do kapusty. Wrzuć krewetki ponownie na patelnie.

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zaraz po ugotowaniu dodaj na patelnię. Całość wymieszaj, dopraw solą.

 

0%

Aby zapewnić najwyższą jakość usług wykorzystujemy informacje przechowywane w przeglądarce internetowej. Sprawdź cel, warunki przechowywania lub dostępu do nich w COOKIES. Pozostając na stronie godzisz się na zapisywanie plików cookies w Twojej przeglądarce.