Zacznij od namoczenia na noc mieszanki keksowej w rumie na całą noc przed pieczeniem.
Weź mieszankę keksową zalej rumem, dobrze wymieszaj, i pozostaw na noc w lodowce.
Następnego dnia odcedź owoce.
Miękkie masło ubij z 40 gramami cukru do białości, za pomocą maszyny z końcówką „łopatka”. W osobnej misce wymieszaj przesianą mąkę tortową, z proszkiem do pieczenia.
Do ubitego masła dodaj żółtka i wymieszaj dokładnie, dodaj mąkę z proszkiem i połącz do jednolitej masy.
W osobnej misce ubij białka z cukrem (25g) na prawie sztywno i połącz ją z ciastem na trzy razy. Dodaj namoczone przez noc owoce i migdały i delikatnie wymieszaj by ciasto nie odpowietrzył się za mocno.
Przełóż ciasto do formy keksowej, rozgrzej piekarnik do 170″C i piecz przez 40 minut. Sprawdź suchym patyczkiem do ciasta czy jest suche w środku. Jeżeli tak można wyjmować. Gotowe! Smacznego!